vrijheid

om te wonen

Op de oude site van de Sint-Lutgardisschool komt Stadsterras.

Dit nieuwe, groene woongebied bestaat uit 7 gebouwen, met in totaal 131 wooneenheden. De site combineert 6 nieuwe gebouwen en het prachtige Sint-Lutgardisgebouw dat wordt opgewaardeerd. 

Je vindt de gebouwen langs twee nieuwe, groene lanen die uitgeven op een levendig buurtplein. Een ondergrondse parking houdt de buurt volledig autovrij. In Stadsterras kom je in alle rust thuis, omringd door ruimte en groen. 

Omgeven door een levendig nieuw stadsdeel, vind je hier de bewegingsruimte die je zoekt.

visie
project

Stadsterras is het sluitstuk van de heropwaardering van het binnengebied Oude God.

Grenzend aan het grote park Oude God, ontwikkelen we nu een groen, ruim en architecturaal woongebied in het hart van de stad. De site zal zeven gebouwen tellen, elk met een eigen ontwerp, sfeer en karakter. 

Stadsterras telt in totaal 131 wooneenheden, een ondergrondse parking met 250 parkeerplaatsen, avondschool LBC en commerciële ruimte op het gelijkvloers. Bovendien zorgt het project voor één volledige hectare nieuwe, groene openbare ruimte. We maken plaats voor jou en je thuis, zowel binnen als buiten. 

Welkom in dit nieuwe deel van Mortsel, waar we wonen op hoog niveau mogelijk maken op een groene toplocatie. 

Meer weten?
Ontdek de brochure!

ontwerp

Voor het ontwerp van Stadsterras sloegen twee vooraanstaande architectenbureaus de handen in elkaar: META en Mike Viktor Viktor.

Ze delen een zelfde visie op hedendaagse architectuur en dat is zichtbaar in het resultaat: een ontwerp dat perfect past in haar omgeving en de stad tegelijkertijd naar een hoger niveau tilt!

Stadsterras presenteert een ensemble van gebouwen: ze hebben elk een eigen DNA en zijn toch ook in harmonie met elkaar en de ruimte. Elk gebouw krijgt een eigen kleur die bewust aansluit bij de sfeer van de site, het omliggende kleurenpalet van het park en het unieke karakter van het gebouw.

harmonie

“We ontwerpen actuele architectuur die fluistert, niet schreeuwt. De gebouwen van Stadsterras zijn ambitieus en sluiten toch ook naadloos aan bij de omgeving en haar kleuren.” 

– Niklaas Deboutte, META

balans

De architecten ontwierpen geen bakstenen, maar plekken waar je wil thuiskomen. In Stadsterras woon je met de blik op het groen. De appartementen zijn zo georiënteerd dat je maximaal kan genieten van licht, ruimte én uitzicht. Zo sluit de feel van je woning naadloos aan bij de openheid van de site en het park Oude God: zowel in je ruime woonst als op je persoonlijk terras krijg je de plaats om tot rust te komen. 

“Het ontwerp van Stadsterras zorgt voor een mooie balans tussen stad en groen, privé en publiek. Je ervaart het mooiste van verschillende werelden en combineert de mogelijkheden van de stad met de rust van het park.” 

– Bart Melort, MikeViktorViktor Architects

Ook benieuwd naar het groen in Stadsterras?

Ciril is een project- en stadsontwikkelaar met meer dan 30 jaar ervaring. Onze naam verwijst naar onze bezieler Cyriel Demot en naar onze passie, city real estate. Als onderdeel van Democo Group zoekt Ciril naar opportuniteiten in onze steden om beter te kunnen wonen, werken en ontspannen. Dat doet het samen met andere bedrijven, de steden zelf en de mensen die er wonen: city real estate for real people.